Ota
yhteyttä
Some-markkinointi on kaikesta siihen liittyvästä hehkutuksesta huolimatta aidosti kustannustehokasta oikein toteutettuna. Ilmaista se ei ole. Ei ainakaan, jos yrittäjänä arvostat omaa aikaasi olennaisena resurssina. Ja rahaakin joudut jonkin verran käyttämään. Kylmä tosiasia on kuitenkin se, että nykyaikainen ja vaikuttava markkinointi on digitaalista ja hyödyntää sosiaalista mediaa. Hyppäätkö kärryille vai jäätkö tien poskeen odottelemaan, kun kilpailijat ajavat ohitse?

Osaava somelier sammuttaa tiedonjanon

Some-markkinointi käytännössä

Hyvä sosiaalisen median markkinointi on käytännössä paljon muuta kuin satunnainen Facebook-päivitys tai satunnaisesti laadittu Facebook-mainos. Hyvä some-markkinointi tiivistyy mielestämme kolmeen kohtaan, jotka ovat strategia, kiinnostava sisältö ja pitkäjänteisyys. Sinun on ansaittava, sitoutettava ja kasvatettava yleisöäsi. Tässä järjestyksessä.Strategia ansaitsee

Ansaitset yleisösi, kun tunnet sen. Mikä on viestisi ja millainen sen sävy? Kenelle, miksi, missä, mitä ja miten puhut.

Sisältö sitouttaa

Jos haluat tavoittaa ja sitouttaa yleisösi, kannattaa huolehtia siitä, että viestisi on hyödyllinen ja viihdyttävä.

Pitkäjänteisyys kasvattaa

Pikavoittoja ei jaeta. Työvoittoja jaetaan. Kenenkään luottamusta ja huomiota ei ansaita yhdellä somepostauksella.

Valtaammeko uusia alueita yhdessä? Suuntaammeko someen ansaitsemaan, sitouttamaan ja kasvattamaan yleisöäsi? Tässä suuntaviivat:

Sosiaalisen median strategia


Mikä on sosiaalisen median strategia? Pohjimmiltaan se on vastaus kysymykseen: miksi kenenkään somessa aikansa kuluksi pörräävän pitäisi olla kiinnostunut yrityksesi tuotteista tai palveluista? Hyvin tehty some-strategia vastaa ensimmäiseksi tähän kysymykseen ja sen jälkeen muutamaan muuhun. Mikä on kohderyhmäsi? Mitkä some-kanavat tavoittavat heidät? Mikä on viestisi ja millainen sen sävy? Kenelle, miksi, missä, mitä ja miten puhut. Jos haluat tehdä tuloksellista some-markkinointia, some-strategia on pimeässä loistava majakan valo.

Kiinnostava sisältö tavoittaa ja sitouttaa


Ihmiset ovat sosiaalisessa mediassa ollakseen sosiaalisia – viihtyäkseen ystäviensä seurassa. Jos haluat tavoittaa heidät omalla viestilläsi, kannattaa huolehtia siitä, että viestisi on hyödyllinen, viihdyttävä tai viisaaksi tekevä. Tuota ja jaa hyvää sisältöä. Sosiaalisessa mediassa on kyse yhteisten kokemuksien luomisesta ja jakamisesta. Suora kaupallinen viesti toimii harvoin, hyvä sisältö tavoittaa, vaikuttaa ja sitouttaa.

Pitkäjänteisyys tuo tuloksia


Jos haluat oikeasti tavoittaa, vaikuttaa ja sitouttaa eli ansaita yleisösi, sinun pitää jaksaa toimia pitkäjänteisesti. Avainsanoja ovat toistuvuus ja jatkuvuus. Kenenkään luottamusta ja huomiota ei ansaita yhdellä somepostauksella. Laadi julkaisusuunnitelma ja aikataulu ja noudata niitä. Sosiaalisessa mediassa onnistuminen vaatii myös tavoitteiden asettamista, tulosten seuraamista, tulosten analysointia ja reagoimista niihin. Ja sen jälkeen saman asian toistamista – pitkäjänteisyyttä.

Some-markkinointi on kustannustehokasta
Some-markkinointi on kustannustehokasta
Sosiaalinen media vaatii laadukasta sisältöä
Sosiaalinen media vaatii laadukasta sisältöäSome-kanavat haltuun!


Mikä on lopulta sosiaalisen median markkinoinnin vahvuus? Mikä on johtopäätös kaikesta edellä sanotusta? Some-markkinoinnin voima piilee sen kyvyssä luoda henkilökohtainen, hyödyllinen, viihdyttävä ja merkityksellinen asiakaskokemus. Ja samalla saat itse tarkasti mitattua, luotettavaa tietoa siitä, mikä toimii ja mikä ei.

"Facebook on maailman suurin mainosalusta ja jos yritys haluaa näkyvyyttä siellä, siitä pitää maksaa."


Some-markkinointi on kustannustehokasta, mutta kuten sanoimme, ilmaista se ei ole. Esimerkiksi Facebook on maailman suurin mainosalusta ja jos yritys haluaa näkyvyyttä siellä, siitä pitää maksaa. Jos taas kyse on ajallisista resursseista tai siitä, että haluat keskittyä omaan ydintoimintaasi, me autamme ilolla. Meiltä onnistuu some-markkinointi somestrategiasta laadukkaaseen sisällöntuotantoon ja tulosten analysointiin.

Mitä olemme tehneet?

Katso työnäytteemme!

Yhteiset onnistumiset syntyvät halusta tehdä parhaansa. Esittelemme ilolla ja ylpeydellä onnistumisiamme. Tutustu työmme jälkeen tarkemmin.

Tutustu!