Sisältö­markkinointi

- ansaitse yleisösi

Sisältö­markkinointi
Mitä on sisältömarkkinointi? Se on yrityksesi liiketoiminnan edistämistä asiakkaasi tarpeita palvelevan sisällöntuotannon avulla. Miksi sisältömarkkinoinnista melutaan niin paljon? Maailma ympärillämme muuttuu – yksi viestintäkanava kuolee pois samalla kun toinen kehittyy visiosta arkemme todellisuudeksi. Kanavista riippumatta hyvä sisältö ei koskaan lakkaa kiinnostamasta, liikuttamasta, innostamasta, viihdyttämästä ja aktivoimasta ihmisiä.
Sisältömarkkinointi on strategista viestintää, jonka avulla voit luoda ja jakaa kohderyhmällesi arvokasta sisältöä suunnitelmallisesti ja säännöllisesti. Hyvä sisältömarkkinointi ei ole mainostamista tai tyrkyttämistä, vaan kohderyhmäsi keskittyneen huomion ansaitsemista.

Kun ansaitset kohderyhmäsi huomion hyödyllisillä sisällöillä, sinun on paljon helpompi hankkia uusia asiakkaita, luoda asiakasuskollisuutta, rakentaa mielikuvaa asiantuntijuudesta, vahvistaa brändiäsi ja kasvattaa yrityksesi arvoa.

Hyvä sisältömarkkinointi on vilpitöntä halua auttaa asiakastasi kertomalla hänelle kiinnostavia tarinoita eri kanavissa kuten kotisivuilla, blogeissa, sosiaalisessa mediassa ja asiakaslehdissä.01

Miten teet sisältömarkkinointia käytännössä?Kun puhumme tarinoista, emme puhu saduista. Puhumme yrityksesi asiantuntijuutta korostavasta ja ajatusjohtajuutta edistävästä laadukkaasta sisällöntuotannosta. Pystyykö yrityksesi omalla asiantuntijuudellaan ratkomaan asiakkaidensa ongelmia? Jos pystyy, silloin on helppoa kertoa hyviä tarinoita: luoda asiakkaillesi merkityksellisiä ja kiinnostavia viestejä yrityksesi markkinoimiseksi.

Miten teemme sen käytännössä? Hyvä sisältömarkkinointi koostuu kolmesta osasta:

sisältöstrategia
sisällöntuotanto


monikanavaisuus


Sisältöstrategia


Sisältöstrategia on kaiken perusta. Sisältöstrategia on liiketoimintastrategiaan pohjautuva visio, joka antaa suunnan sisältömarkkinoinnin operatiiviselle suunnittelulle ja määrittelee, miten sisältöjä tuottamalla voi toteuttaa yrityksen strategisia tavoitteita.

Sisältöstrategiassa määrittelemme esimerkiksi seuraavat asiat: sisältömarkkinoinnin tavoitteet, ydinviestit tai asiakaslupaus, kohderyhmät, sisältömissio ja sisältömarkkinoinnin teemat.

Sisältöstrategia määrittelee siis:


01
millaisia sisältöjä julkaiset
02
millainen on kohderyhmäsi


03
miksi yleisösi on sisällöistäsi aidosti kiinnostunut
04
mikä on se hyöty, jonka kohderyhmällesi tuotat viestinnälläsi ja liiketoiminnallasi


Milloin kannattaa tehdä sisältöstrategia?01
Kun yrityksesi asema on jo jossain määrin vakiintunut, olet jo rakentanut brändiä ja haluat aloittaa brändiäsi vahvistavan sisältömarkkinoinnin.

02
Kun haluat ulkoistaa markkinoinnin mainostoimistollesi ja varmistaa, että mainostoimisto käyttää resurssit järkevästi ja edistää liiketoimintaasi.

03
Kun haluat tehostaa markkinointiasi niin, että asiakkaasi hakeutuu itse vuorovaikutukseen yrityksesi kanssa, koska viestintäsi tuottaa hänelle lisäarvoa.

04
Kun et liiketoiminnassasi halua keskittyä hintakilpailuun.
Sisällöntuotanto


Mikä tahansa media on hyödytön ilman sisältöä. Mitään viestiä ei ole ilman sisällöntuotantoa. Kun tiedät, mitä haluat kertoa ja kenelle, on aika laittaa näppäimistö laulamaan ja tuottaa tekstiä.

Sisällöntuotanto on helppo ulkoistaa. Sisällöntuotannon ammattilainen kirjoittaa sujuvasti aiheesta kuin aiheesta ja tuo haastatteluiden avulla esille henkilöstösi asiantuntijuuden tai asiakkaidesi näkökulman. Hankimme sisällöntuotannon tueksi tietoa hakusana-analyysillä ja hakukoneoptimoimme tuotetut sisällöt.

Kirjoitamme yrityksellesi sisältöstrategian mukaisesti esimerkiksi:


01
Artikkelit
02
Tiedotteet
03
Kotisivujen palvelukuvaukset
04
Asiakastarinat


05
Bränditarinat
06
Somejulkaisut
07
Mainostekstit


Kirjoittamalla voi todella edistää yrityksesi liiketoimintaa. Digitaalisuus mahdollistaa tehokkaan sisällönjakelun, jonka ansiosta yrityksesi voi käytännössä olla oma mediansa. Voit tuottaa sisältöä kohdistetusti omalle yleisöllesi tiedotusvälineistä ja kaupallisista kanavista riippumatta.

Laadukas sisällöntuotanto voi olla:


01
Opettavaista: sivistävää ja tietoa lisäävää
02
Viihdyttävää: hauskaa ja tunteellista


03
Ajankohtaista: tiedottavaa tai uutisoivaa
04
Hyödyllistä: etuja ja vinkkejä tarjoavaa


Yritysten itse tuottamien sisältöjen merkitys kasvaa koko ajan. Parhaimmillaan sisällöntuotanto on suunnitelmallista brändijournalismia – ihmisiin keskittyviä, arvojasi esiintuovia vangitsevia tarinoita. Voit rakentaa houkuttelevan brändin hyödyntämällä journalistisella otteella toteutettua sisältöjä – tekstiä, ääntä, grafiikkaa ja videota. Ja jakaa näitä sisältöjä itsenäisesti ja monikanavaisesti.Monikanavaisuus


Sisältömarkkinoinnin monikanavaisuudella tarkoitetaan eri kanavien hyödyntämistä tuotetun sisällön jakelussa. Sisältömarkkinointi on tänä päivänä vahvasti digitaalista. Sen ansiosta voit jakaa sisältöjä tehokkaasti useissa kanavissa.

Periaatteessa saman sisällön voi jakaa yrityksen kotisivuilla, sosiaalisessa mediassa ja vaikkapa sähköpostin uutiskirjeellä. Tai vaihtoehtoisesti eri kanaviin voi räätälöidä eri sisältöjä. Tärkeintä on valita oikeat kanavat kohdeyleisön ja yrityksen tavoitteiden mukaan.

Sisältömarkkinoinnin kanavat:


01
Yrityksesi verkkosivuilla kohderyhmäsi voi löytää hyödyllisten sisältöjen kuten artikkeleiden tai blogikirjoitusten pariin vielä kuukausien tai vuosienkin päästä julkaisusta. Hakukoneoptimoidut sisällöt parantavat yrityksesi hakukonenäkyvyyttä ja siten vahvistavat sivustoasi ja brändiäsi ajan saatossa.

02
Sosiaalisen median kanavat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tavoittaa kohderyhmäsi orgaanisesti ja maksetulla mainonnalla. Yleisösi voi olla suorassa vuorovaikutuksessa sekä sisältöjesi että brändisi kanssa.

03
Sähköposti tarjoaa tehokkaan keinon tavoittaa kohderyhmäsi suoraviivaisesti. Sähköpostilla lähetetty hyödyllinen sisältö ei itseasiassa ole spämmiä, vaan parhaimmillaan hienovaraista ratkaisumyyntiä.

04
Podcastit ja videot yleistyvät nopeasti. Ne tarjoavat viihdyttävän ja vaivattoman tavan jakaa audiovisuaalisia sisältöjä.

05
Printtimedia on edelleen hyvä ja perinteinen tapa jakaa laadukasta tekstisisältöä. Digitaalisissa kanavissa jaetut sisällöt voi silloin tällöin koota esimerkiksi yksiin kansiin tyylikkääksi asiakaslehdeksi.02

Miksi kannattaa tehdä sisältömarkkinointia?


Hyvin suunniteltu ja toteutettu pitkäjänteinen sisältömarkkinointi luo yrityksesi tuotteille ja palveluille kestävää kysyntää. Sen avulla luot sisältöjä, jotka puhuttelevat koko kohderyhmääsi eikä vain niitä asiakkaita, jotka ovat valmiita ostamaan juuri julkaisun hetkellä.

Sisältömarkkinointia kannattaa tehdä ainakin seuraavista syistä:


01
Eri markkinointikanaviin tuottamasi sisällöt tukevat yrityksesi liiketoiminnan tavoitteita

02
Hyvin suunniteltu ja toteutettu sisältömarkkinointi parantaa verkkosivustosi hakukonenäkyvyyttä

03
Markkinointisi on kohderyhmille arvokasta ja hyödyllistä

04
Kun markkinointisi on hyödyllistä ja kerrot miten voit ratkaista yleisösi ongelmia, kohderyhmään kuuluva henkilö muuttuu todennäköisemmin asiakkaaksi

05
Kun markkinointisi on yleisöllesi hyödyllistä, rakennat luottamusta ja vahvistat sillä tavalla myös olemassa olevia asiakassuhteita

06
Hyödylliset sisällöt todistavat, että yrityksesi on alansa asiantuntija ja siten vahvistat mielikuvaa yrityksesi ajatusjohtajuudesta

07
Sisältömarkkinointi on kustannustehokasta, koska yrityksesi voi olla oma mediansa, tavoittaa yleisönsä suoraan ja ansaita näkyvyytensä yleisönsä silmissä sen sijaan, että ostat näkyvyyttä isolla mediabudjetilla


Kaikista edellä mainituista syistä johtuen yrityksesi brändi vahvistuu saadessaan sisältöä ympärilleen. Sisältömarkkinointi auttaa luomaan kysyntää pitkäjänteisesti ja pysyvästi. Luonnollinen seuraus on, että menestyksesi on kestävämpää. Siksi sisältömarkkinointi on erinomainen keino toteuttaa strategista viestintää.
Tutustu töihimme

Autamme yrityksiä tekemään markkinoinnista luontevan osan liiketoimintaa. Luomme kysyntää ja rakennamme houkuttelevia, kestäviä brändejä. Autamme osaltamme kasvattamaan yrityksesi arvoa. Tavoitteellisesti, suunnitelmallisesti ja sinnikkäästi. Esittelemme ilolla ja ylpeydellä onnistumisiamme. Tutustu työmme jälkeen tarkemmin.Contura

Sisältömarkkinointi | Hakukoneoptimointi | Graafinen suunnittelu

ConturaKatso kaikki työt
Hyödyllistä lisätietoa!
Lue, miten toteutat yrityksellesi asiakasystävälliset kotisivut sisältöjen ehdoilla ja toimivan sisältömarkkinoinnin konseptin rakentamiseksi.


Lue lisää