Kaarna Elk Leather

Kaarna Elk Leather
Kokkolan Nahka on täysin suomalainen, kolmannessa polvessa toimiva perheyritys. Yrityksellä on pitkät perinteet hirvennahan valmistuksessa ja se on kasvanut maailman suurimmaksi riistaeläinten nahkojen tuottajaksi. Yritys valmistaa korkealaatuista ja eksoottista hirvennahkaa laukku- ja käsineteollisuuden vaativiin tarpeisiin.

Haaste:


Kokkolan Nahkan kilpailuetu maailmalla on hirvennahan erikoisuus. Hirvennahkalle ei ollut omaa tuotemerkkiä ja sitä myytiin emoyhtiön nimellä. Samaan aikaan Kokkolan Nahkan tuotepaletti ja toiminta oli laajentunut yrityskauppojen ja oman tuotekehityksen seurauksena.

Seurauksena Kokkolan Nahkan tarjooma ja tuotemerkkien rajat olivat hämärtyneet. Lähtökohdat markkinointiviestinnälle tuntuivat epäselviltä. Tästä kaikesta seurasi olennainen kysymys.

Pitäisikö Kokkolan Nahkan kaikki toiminta kerätä yhden brändin eli emoyhtiön nimen alle?

Vai pitäisikö jokaisen liiketoimintayksikön ja tuotteen olla oma itsenäinen brändinsä, joita Kokkolan Nahka emoyhtiönä hallinnoi?Ratkaisu:


Globaalista kilpailuedusta on syytä pitää kiinni. Kokkolan Nahka Oy:n päätuote on ylellinen ja harvinainen hirvennahka. Hirvennahka oli kuitenkin yhtiön tuotteista ainoa, jolla ei ollut omaa, selkeää brändiä.

Loimme yhdessä brändistrategian, jossa selkeytimme yhtiön brändiarkkitehtuuria.

Loimme yhdessä brändistrategian, jossa selkeytimme yhtiön brändiarkkitehtuuria. Päättelimme, että jos hirvennahka olisi erillinen, itsenäinen brändi, siitä viestiminen olisi jatkossa selkeämpää ja yksinkertaisempaa. Ja näin viestin vastaanottajien olisi helpompi ymmärtää mistä on kyse. Se antaa myös mahdollisuuden suunnata viestintää tarkkaan rajatuille kohderyhmille.

Jokainen menestyvä brändi on selkeä ja helppo ymmärtää. Koska tavoitteena oli selkeys, selkein ratkaisu oli, että loimme hirvennahkalle oman selkeän brändin.

Hurmos sai kunnian luoda hirvennahalle tämän oman selkeän brändin. Syntyi Kaarna. Kaarna on hienostunutta, harvinaista, eksoottista ja eettistä hirvennahkaa laatutietoisille, mukavuudenhaluisille ja hyväntahtoisille oman elämänsä valtiaille.

Kokkolan Nahka parkitsee jäljittelemättömän pehmeää ja korkealaatuista hirvennahkaa jo kolmannessa sukupolvessa. Hirven elämää ja arvokkuutta, pohjoisen luontoa ja nahan valmistuksen pitkiä perinteitä kunnioittaen. Siksi Kaarna tuntuu harvinaisen oikealta.Mitä teimme:


01
Brändistrategia
02
Bränditarina ja brändin äänensävy
03
Kotisivujen tekstien sisällöntuotanto


04
Asiakaslupauksen ja sloganin muotoilu
05
Kotisivujen rakenne & hakukoneoptimointi
06
Kotisivujen suunnittelu ja toteutus


07
Visuaalisen ilmeen suunnitteluJaa tällasta?Katso seuraava

Konttoripiste

Sisältömarkkinointi | Hakukoneoptimointi | Kotisivut | Visuaalinen ilme

Konttoripiste


Katso kaikki työt