Ota
yhteyttä
Hakukoneoptimointi ei ole pelkkää tekniikkaa. Hakukoneoptimointi ja laadukas sisällöntuotanto kulkevat käsi kädessä ja parantavat yrityksesi maksutonta näkyvyyttä hakukoneissa. Seurauksena on hakukoneista tulevan kävijämäärän ja kävijöiden laadun kasvu. Kun yrityksesi kotisivulle tulee enemmän juuri sinun palvelujasi etsiviä ihmisiä, se tarkoittaa myös enemmän ostavia asiakkaita. Paremmin tavoitettu ja oikea kohderyhmä vahvistaa myös yrityksen brändiä. Tässä maailmassa jossa elämme, ei ole olemassa liiketoiminnan muotoa, johon tämä logiikka ei pätisi ja jota ei hyvä hakukonenäkyvyys hyödyttäisi.

Etsivä löytää

Hakukoneoptimointi käytännössä

Hakukoneoptimointi parantaa kotisivujesi maksutonta näkyvyyttä hakukoneiden kuten Googlen listauksissa ja tekee kotisivuillasi esiintyvän sisällön helposti löydettäväksi.

Kyseessä on nimenomaan maksuton näkyvyys ja siksi hakukoneoptimointi pitää käsitteenä erottaa hakusanamainonnasta kuten Google AdWords. Hakukoneoptimointi voidaan jakaa karkeasti neljään eri osa-alueeseen:


Tekninen perusta

Hakukonerobottien täytyy löytää verkkosivusto, kyetä lukemaan sivustolla esiintyvä sisältö ja lisäämään se hakemistoonsa ilman teknisiä esteitä.


Hyödyllinen sisältö

Jotta hakukoneet voivat lisätä verkkosivustosi sisältöä hakemistoonsa, tulee sivustoltasi myös löytyä arkistointiin sopivaa ja asiakkaallesi hyödyllistä sisältöä.

Hakusanat

Oikeat hakusanat vaikuttavat oleellisesti kävijöiden määrään ja laatuun. Optimoi sivut niille palveluille mitä sinä tarjoat.


Ulkoiset tekijät

Verkkosivustolle osoittavat linkit ulkopuolisilta sivustoilta ovat osoitus sivuston suosiosta ja vahva signaali hakukoneille siitä, että sivustosi on merkittävä.

Hakukoneiden pääasiallisena tehtävänä on löytää, suodattaa ja lisätä sisältöä internetistä omaan hakemistoonsa ja antaa sisällölle sijoitus hakutuloksissa. Hakukoneiden tavoitteena on tarjota hakukoneessa tehdylle haulle asianmukaisin vastaus mahdollisimman nopeasti.

"Kun ihminen kirjoittaa hakukoneen kenttään jotain, hän etsii vastausta."


Oikeaoppisen hakukoneoptimoinnin (SEO eli Search Engine Optimization) tuloksena on ennen kaikkea käyttäjäystävällisempi verkkosivusto. Kuinka niin? Kun ihminen kirjoittaa hakukoneen kenttään jotain, hän etsii vastausta. Antaako yrityksesi verkkosivusto kysymykseen hyvän vastauksen? Eli onko yrityksesi kotisivusto käyttäjäystävällinen tai jopa hyödyllinen mahdolliselle asiakkaallesi? Se on hyvä kysymys. Niin hyvä, että se on ensimmäinen kysymys, jonka esitämme aina itsellemme, kun suunnittelemme uudet kotisivut asiakkaallemme.

Hakukoneoptimointi palvelee asiakkaitasi
Hakukoneoptimointi palvelee asiakkaitasi


Hakukoneoptimointi koostuu neljästä tekijästä


Tekninen perusta

Hakukonerobottien täytyy löytää verkkosivusto, kyetä lukemaan sivustolla esiintyvä sisältö ja lisäämään (indeksoimaan) se hakemistoonsa ilman teknisiä esteitä. Myös looginen tekninen rakenne, navigaatio ja nopeat sivulataukset vaikuttavat myönteisesti verkkosivuston sijoituksiin hakukonetulossivulla.


Hyödyllinen sisältö

Jotta hakukoneet voivat lisätä verkkosivustosi sisältöä hakemistoonsa, tulee sivustoltasi myös löytyä arkistointiin sopivaa sisältöä kuten tekstiä, kuvia ja videoita. Esimerkiksi Google mittaa sisällön määrää, mutta ennen kaikkea laatua. Yksilöllinen, asianmukainen ja asiakkaallesi iloa tai hyötyä antava sisältö, joka vastaa hakukoneessa esitettyyn kysymykseen edesauttaa verkkosivustoa sijoittumaan korkeammalle hakukonetulossivulla.

Oikeat hakusanat

Verkkosivuston parantunut näkyvyys hakukoneissa ei ole yhtä kuin sivuston kävijöiden määrän kasvu. Näkyvyyttä voi parantaa väärillä hakusanoilla eli sivusto kyllä sijoittuu hyvin hakutuloksissa, mutta ei niillä hakusanoilla, joita käyttäjät käyttävät. Jotta kävijät löytäisivät verkkosivustosi, palvelusi ja tuotteesi hakukoneiden kautta, tulee sivujen olla optimoituja niille aiheille ja sanoille, joilla tuotteita ja palveluita haetaan. Oikeat hakusanat vaikuttavat siis oleellisesti kävijöiden määrään, mutta myös laatuun.

Ulkoiset tekijät

Verkkosivustolle osoittavat linkit ulkopuolisilta sivustoilta ovat osoitus sivuston suosiosta. Linkit ulkopuolisilla sivustoilla ovat erittäin vahva signaali hakukoneille siitä, että kyseessä on merkittävä sivusto, joka antaa hyvää tietoa kyseessä olevasta aiheesta. Ulkoisten linkkien hankkimiseen on syytä kiinnittää huomiota. Esimerkiksi sosiaalinen media edesauttaa näkyvyydessä ja sen välityksellä saatavilla linkeillä. Ulkoiset tekijät vaikuttavat huomattavasti verkkosivuston sijoituksiin hakukonetuloksissa, vaikka esimerkiksi Google painottaakin nykyään entistä enemmän sivuston laadukasta sisältöä ja moitteetonta tekniikkaa kuten mobiiliystävällisyyttä.

Ventuskartanon hakukoneoptimoidut kotisivut
Ventuskartanon hakukoneoptimoidut kotisivut


Hakukoneoptimointi palveluna


Pohditko millainen on yrityksesi Google-näkyvyys ja miten sitä voisi parantaa? Miten yrityksesi kotisivut näkyvät Googlen hakutuloksissa? Onko hakukonemarkkinointi kunnossa? Millaista palvelua hyvä hakukoneoptimoija tarjoaa?

Voimme tarjota käyttöösi pitkän kokemuksen hakukoneoptimoinnista ja mikä parasta, olemme luotettava toimija, joka haluaa olla lähellä yritystäsi. Emme tee hakukoneoptimointia puhelimessa. Jos kutsut, tulemme käymään. Tiivistetysti palvelumme sisältää:


Nykytilan kartoitus

Tutustumme asiakkaamme liiketoimintaan, suunniteltavan sivuston käyttötarkoitukseen ja toiveisiin sivuston suhteen. Suoritamme sivuston nykytilan kartoituksen ja kilpailija-analyysin. Listaamme ja priorisoimme mahdolliset sivustolla esiintyvät ongelmat.


Avainsanakartoitus ja -analyysi

Selvitämme nykytilan kartoituksen ja yrityksesi palvelukuvauksen perusteella, millä sanoilla potentiaaliset asiakkaat hakevat tuotteitasi ja palveluitasi hakukoneissa ja mikä hakusanojen potentiaali on. Tuotamme sivukohtaisen avainsana-analyysin eli määrittelemme, mille hakusanoille yksittäiset sivut tulisi kohdistaa.

Teemme ehdotuksen sivuston rakenteesta ja hakukoneen hakutuloksissa näkyvistä teksteistä kuten title-elementit (selaimen yläosan välilehdessä oleva teksti, joka näkyy myös hakukoneen hakutuloksissa haun otsikkona), metakuvaukset (sivun lähdekoodiin kirjoitettava teksti, joka näkyy hakutuloksissa otsikon alla kuvauksena) ja otsikkoelementit (sivun otsikointi, erityisesti pääotsikko, edesauttaa hakukoneoptimoinnin onnistumista).


Sisällöntuotanto

Tuotamme avainsana-analyysiin ja ehdotettuun sivustorakenteeseen perustuvat sivustolle olennaiset sisältötekstit hakukoneoptimointi ja tilaajan liiketoiminta huomioiden. Sisältö pitää kirjoittaa ensisijaisesti ihmiselle antamaan hänelle etsimänsä vastaus ja palvelemaan häntä asiakkaana, mutta myös hakukonerobotit pitää huomioida.


Tulosten raportointi ja seuranta

Seuraamme muutosten vaikutusta sivustoon julkaisun jälkeen ja toimitamme tilaajalle raportit kävijämääristä ja raportit sivuston sijoituksista Googlessa. Sivuston seurannalla huolehdimme, että sivusto pysyy hyvässä kunnossa ja sivuston ongelmat voidaan ratkaista välittömästi. Lisäksi voimme seurannasta saatujen tietojen avulla viedä hakukoneoptimointia pitemmälle ja kehittää sivustoa siten, että tulokset paranevat entisestään.

Mitä olemme tehneet?

Katso työnäytteemme!

Yhteiset onnistumiset syntyvät halusta tehdä parhaansa. Esittelemme ilolla ja ylpeydellä onnistumisiamme. Tutustu työmme jälkeen tarkemmin.

Tutustu!