Laadukas hakukoneoptimointi antoi lisäpotkua Nevertexin myyntiin

Ota
yhteyttä

Laadukas hakukoneoptimointi antoi lisäpotkua Nevertexin myyntiin

Ota
yhteyttä
Digitaalinen markkinointi valtaa jalansijaa rytinällä kaikilla toimialoilla. Yrityksissä ymmärretään kyllä, miksi edustavat kotisivut ovat yritykselle tärkeät. Hiukan epäselvää tuntuu kuitenkin olevan se, miksi sivuille on tärkeää saada myös kävijöitä ja erityisesti se, miten sivuille niitä liiketoiminnalle olennaisia kävijöitä houkutellaan.

Esimerkiksi yritysmyyntiin keskittyvillä teollisuuden ja tuotannon aloilla on perinteisesti ajateltu, että myynti ei tule verkosta vaan omia perinteisiä kanavia hyödyntämällä. Ja siksi myyntiä ei ole verkosta lähdetty aktiivisesti hakemaan. Olemme usein jopa kuulleet tätä valintaa perusteltavan väitteellä ”meidän asiakkaamme eivät ole verkossa”. Väite on tietysti täyttä potaskaa. Kuka ei ole tänä päivänä verkossa?

Yli-Ullavassa toimiva Nevertex suunnittelee, valmistaa ja tukkumyy korkealaatuisia lasten ja aikuisten neuleasusteita 100 % suomalaisena työnä. Yrityksen päätuotteita ovat talviasusteet kuten pipot, käsineet ja kaulahuivit. Kaikki tuotteet valmistetaan testatuista ja turvallisista raaka-aineista uusimmilla tietokoneohjatuilla neulekoneilla ja ohjelmistoilla.

Nevertexillä myös digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet on oivallettu ja tartuttu tuumasta toimeen. Nevertex uusi kotisivunsa laadukkaalla hakukoneoptimoinnilla höystettynä St. Hurmoksen toteuttamana keväällä 2015. Nyt vuotta myöhemmin hakukoneoptimointi ja uudet kotisivut ovat vauhdittaneet yrityksen liiketoimintaa odottamattomillakin tavoilla.

Hakukoneoptimointi tuo lisää laadukkaita vierailijoita.
Hakukoneoptimointi tuo lisää laadukkaita vierailijoita.


– Meillä on käynnissä laajempi prosessi, jonka avulla haemme yrityksellemme profiilin nostoa, imagon kohotusta ja yksinkertaisesti sanottuna kasvua. Osana tätä prosessia St. Hurmos on uusinut yrityksemme visuaalisen ilmeen kokonaisvaltaisesti, kertoo Nevertexin toimitusjohtaja Hannu Kottari.

– Uudistus alkoi kotisivujen uusimisella, koska vuonna 2007 suunnitellut kotisivumme olivat vanhentuneet. Halusimme parantaa yrityksen imagoa tyylikkäällä ja nykyaikaisella ulkoasulla. Ja ennen kaikkea halusimme, että sivustomme löytyy verkosta meille tärkeillä hakusanoilla, Kottari jatkaa.

Hakukoneoptimoidut kotisivut ovat digitaalisen markkinoinnin kivijalka


Digitaalisen markkinoinnin käsite on laaja ja epäselvä. Erilaisten vaihtoehtojen runsaus saa yrittäjän pään pyörälle. Mutta tässä huojentavia uutisia: tekemällä perusasiat hyvin pääsee jo pitkälle. Siksi keskitymme tässä artikkelissa digitaalisen markkinoinnin kivijalkaan eli huolellisesti hakukoneoptimoituihin, kiinnostavaa sisältöä tarjoaviin, laadukkaasti toteutettuihin kotisivuihin. Ensimmäisenä ei tarvitse lähteä heilumaan suuna ja päänä sosiaaliseen mediaan. Sinnekin ehtii kyllä.

"Suurin osa kävijöistä sivuille tulee Googlen luonnollisten hakutulosten kautta. Kyseessä on siis laadukkaat kävijät, jotka nimenomaan etsivät tuotteitamme."


Nevertex aloitti perusasioista: kotisivut kuntoon ja kävijöitä uusille sivuille. St. Hurmos valittiin uuden sivuston toteuttajaksi muiden yrittäjien kertomien positiivisten kokemusten perusteella. Hakukoneoptimointi oli terminä tuttu, mutta termin sisältö hiukan epäselvä.

– Tiesimme, että hakusanat ovat tärkeitä ja vaikuttavat näkyvyyteemme Googlessa. Hakusanojen käytöstä oli puhetta myös vanhoja sivuja tehtäessä, mutta silloin meille jäi epäselväksi, millä tavalla, millä sivuilla ja mitä hakusanoja pitää käyttää, Hannu Kottari muistelee.

– Nyt meille selkeni se, miten hakukoneoptimointi tehdään juuri meidän yritystämme varten. Ensin Hurmos analysoi, millä hakusanoilla tarjoamiamme tuotteita ylipäätään haetaan ja paljonko kuukausittaisia hakuja on. Tutkittujen avainsanojen perusteella muodostettiin selkeä sivurakenne, ennen kuin muuta sivuston suunnittelua edes aloitettiin. Ymmärsimme millainen sivurakenne hakusanojen perusteella pitää muodostaa ja miten hakusanat esiintyvät uusilla sivuillamme. Avainsanoja ei vain heitetä sinne tänne.

– Parasta oli selkeä Excel-taulukko, jonka avulla pystyimme yhdessä Hurmoksen kanssa miettimään sitä, miten uusi sivusto kertoo olennaisen liiketoiminnastamme ja vastaa samalla potentiaalisten asiakkaiden Googlessa tekemiin hakuihin, Kottari summaa.

Kasvaneet kävijämäärät konkretisoituvat kassavirraksi


Nevertexin uudet sivut julkaistiin keväällä 2015 ja vaikutukset olivat nähtävissä nopeasti. Heinäkuun jälkeen kävijämäärät pomppasivat selvästi.

– Olemme seuranneet sivuston analytiikkaa. Nyt sivuilla on kävijöitä runsaasti päivittäin, kun vanhoilla sivuilla kävijäliikennettä ei ollut juuri yhtään. Suurin osa kävijöistä sivuille tulee Googlen luonnollisten hakutulosten kautta. Kyseessä on siis laadukkaat kävijät, jotka nimenomaan etsivät tuotteitamme kirjoittamalla haun Googleen, Kottari sanoo.

"Nyt meille tulee jatkuvasti kiinnostavia yhteydenottoja kotimaisilta valmistajilta ja myyjiltä."


Hyvän hakukoneoptimoinnin logiikka on pettämätön. Näkyvyys hakukoneissa paranee. Sivustolle tulee lisää kävijöitä, jotka saavat laadukkaasti toteutetun sisällön ansiosta vastauksen hakukoneelle esittämäänsä kysymykseen. Sivuston konsepti on suunniteltu niin, että yrityksen liiketoimintamalli esitellään selkeästi ja yhteydenotto on helppoa. Sen jälkeen kaupan lukkoon lyöminen on yrityksestä itsestään kiinni. Nevertexillä tämä logiikka on konkretisoitunut kassavirraksi useammallakin tavalla.

– Sijoituksemme hakukoneissa ovat nousseet. Ihmiset löytävät sivumme hakukoneilla ja monella haulla sijoitumme valtakunnallisesti aivan kärkeen. Olemme saaneet uusia kasvavia yrityksiä asiakkaiksemme. Näitä yrityksiä emme muuten olisi tavoittaneet, Kottari sanoo.

– Nyt meille tulee jatkuvasti kiinnostavia yhteydenottoja kotimaisilta valmistajilta ja myyjiltä. Olemme tavoittaneet myös uuden asiakasryhmän eli pienemmät yksittäiset verkkokaupat, joille olemme palvelulupauksemme mukaisesti rakentaneet omia pieniä räätälöityjä mallistoja.

– Lisäksi puhtaasti villasta valmistetut tuotteet ovat lähteneet vetämään aivan uudella tavalla. Tämä on selkeä seuraus hakukoneoptimoinnista. Ensinnäkin sivustomme löytyi, kun asiakkaat hakivat yritystä, joka toteuttaisi heille täysin villasta tehdyn malliston. Sen jälkeen meidän sivustomme kertoi selkeästi, että teemme räätälöityjä mallistoja. Tästä seurasi yhteydenottoja ja nyt olemme aloittaneet villamallistojen valmistuksen.

– Lisäksi vanhat asiakkaamme ovat antaneet kiitosta siitä, että sivuston rakenne on selkeä, haettu tieto löytyy helposti ja liiketoimintamallimme ja vahvuutemme on tuotu tehokkaasti esille.

– Nyt kun kotisivujen ulkoasu, hakukoneoptimointi ja sisältö ovat kunnossa, mietimme myös muita digitaalisen markkinoinnin mahdollisuuksia kuten sosiaalista mediaa ja blogien mahdollisuuksia, Kottari suunnittelee.

Jaa tällasta?


Mitä olemme tehneet?

Katso työnäytteemme!

Yhteiset onnistumiset syntyvät halusta tehdä parhaansa. Esittelemme ilolla ja ylpeydellä onnistumisiamme. Tutustu työmme jälkeen tarkemmin.

Tutustu!