Mitä saat, kun ostat hakukoneoptimointia?

Mitä saat, kun ostat hakukoneoptimointia?
Hakukoneoptimointi parantaa kotisivujesi maksutonta näkyvyyttä hakukoneissa ja tekee kotisivuillasi esiintyvän sisällön helposti löydettäväksi. Oikeaoppisen hakukoneoptimoinnin tuloksena on käyttäjäystävällisempi verkkosivusto sekä sivuston kävijöiden määrän ja laadun kasvu. Mutta mitä hakukoneoptimoinnin palvelupaketti loppujen lopuksi sisältää? Klikkaa, niin kerromme lisää.
Hakukoneoptimointi parantaa kotisivujesi maksutonta näkyvyyttä hakukoneissa ja tekee kotisivuillasi esiintyvän sisällön helposti löydettäväksi. Oikeaoppisen hakukoneoptimoinnin tuloksena on käyttäjäystävällisempi verkkosivusto sekä sivuston kävijöiden määrän ja laadun kasvu. Mutta mitä hakukoneoptimoinnin palvelupaketti loppujen lopuksi sisältää? Lue eteenpäin niin kerromme lisää.

Hakukoneiden pääasiallinen tehtävä


Hakukoneiden pääasiallisena tehtävänä on löytää, suodattaa ja lisätä sisältöä internetistä omaan hakemistoonsa ja antaa sisällölle sijoitus hakutuloksissa. Hakukoneiden tavoitteena on tarjota hakukoneessa tehdylle haulle asianmukaisin vastaus mahdollisimman nopeasti.

Hakukoneoptimoinnin osa-alueet


Hakukoneoptimointi voidaan jakaa neljään eri osa-alueeseen:

Tekninen perusta


Hakukonerobottien tulee pystyä löytämään verkkosivusto, lukemaan sivustolla esiintyvä sisältö ja lisäämään (indeksoimaan) se hakemistoonsa ilman teknisiä esteitä. Myös looginen tekninen rakenne, navigaatio ja nopeat sivulataukset vaikuttavat positiivisesti verkkosivuston sijoituksiin hakukoneen tulossivulla.

Sisältö


Jotta hakukoneet voivat lisätä verkkosivustosi sisältöä hakemistoonsa, tulee sivustoltasi myös löytyä arkistointiin sopivaa sisältöä (esim. teksti on arkistointiin sopivaa, flash-animaatio ei ole). Yksilöllinen, asianmukainen ja lisäarvoa antava sisältö, joka vastaa hakukoneessa esitettyyn kysymykseen edesauttaa verkkosivustoa sijoittumaan korkeammalle hakukonetulossivulla.

Hakusanat


Verkkosivuston parantunut näkyvyys hakukoneissa ei ole yhtä kuin sivuston kävijöiden määrän kasvu. Näkyvyyttä voi parantaa väärillä hakusanoilla eli sivusto kyllä sijoittuu hyvin hakutuloksissa, mutta ei niillä hakusanoilla, joita käyttäjät käyttävät. Jotta kävijät löytäisivät verkkosivustosi, palvelusi ja tuotteesi hakukoneiden kautta, tulee sivujen olla optimoituja niille aiheille ja sanoille, joilla tuotteita ja palveluita haetaan. Oikeat hakusanat vaikuttavat siis oleellisesti kävijöiden määrään, mutta myös laatuun.

Oikeat hakusanat vaikuttavat siis oleellisesti kävijöiden määrään, mutta myös laatuun.

Ulkoiset tekijät


Verkkosivustolle osoittavat linkit ulkopuolisilta sivustoilta on osoitus sivuston suosiosta. Linkit ovat erittäin vahva signaali hakukoneille ja ulkoisten linkkien hankkimiseen on syytä kiinnittää huomiota. Esimerkiksi sosiaalinen media edesauttaa näkyvyydessä ja sen välityksellä saatavilla linkeillä. Ulkoiset tekijät vaikuttavat huomattavasti verkkosivuston sijoituksiin hakukonetuloksissa.

Hakukoneoptimointi vie viestin perille
Hakukoneoptimointi vie viestin perille


Palvelupakettimme purettuna


Kun tilaat hakukoneoptimointia meiltä, saat kaikista työvaiheistamme konkreettisen aineiston, josta näet mitä olemme Googlen tilastoista löytäneet sinun liiketoimintasi näkökulmasta ja mitä olemme hakukonenäkyvyytesi eteen tehneet. Työn tulokset siirrämme luonnollisesti kotisivuillesi edistämään yrityksesi näkyvyyttä verkossa. Hakukoneoptimoinnin palvelupakettimme koostuu seuraavista osa-alueista.

Nykytilan kartoitus


Tutustumme asiakkaan liiketoimintaan, suunniteltavan sivuston käyttötarkoitukseen ja tilaajan toiveisiin sivuston suhteen. Suoritamme sivuston nykytilan kartoituksen ja kilpailija-analyysin. Listaamme ja priorisoimme mahdolliset nykyisellä sivustolla esiintyvät ongelmat.

Saamasi hyöty: Jos haluat hakukoneoptimoida nykyistä sivustoasi, saat meiltä selkeän listan nykyisen sivuston ongelmista hakukoneoptimoinnin kannalta ja listan tarvittavista korjauksista tärkeysjärjestyksessä. Jos haluat uusia kotisivusi ja samalla hakukoneoptimoida ne, nykytilan kartoituksen avulla selvitämme, mitä voimme tehdä paremmin ja miten paljon se vaikuttaa sivustosi kävijämääriin.

Avainsanakartoitus ja -analyysi


Selvitämme nykytilan kartoituksen ja tilaajan toimittaman palvelukuvauksen perusteella, millä sanoilla potentiaaliset asiakkaat hakevat tilaajan tuotteita ja palveluita hakukoneissa ja mikä hakusanojen potentiaali on. Tuotamme sivukohtaisen avainsana-analyysin eli määrittelemme, mille hakusanoille yksittäiset sivut tulisi kohdistaa.

Teemme ehdotukset URL-rakenteelle (kotisivujen rakenne eli alasivujen osoitteet), title-elementeille (selaimen yläosan välilehdessä oleva teksti, joka näkyy myös hakukoneen hakutuloksissa haun otsikkona), metakuvauksille (sivun lähdekoodiin kirjoitettava teksti, joka näkyy hakutuloksissa otsikon alla kuvauksena) ja otsikkoelementeille (sivun otsikointi, erityisesti pääotsikko, edesauttaa hakukoneoptimoinnin onnistumista).

Saamasi hyöty: Saat hakukoneiden käyttäjätilastojen faktoihin perustuvat tiedot siitä, millä hakusanoilla palveluitasi etsitään ja faktoihin perustuvan ehdotuksen siitä, millainen sivustosi rakenteen pitää olla, jotta se palvelee käyttäjää parhaalla mahdollisella tavalla. Saat yrityksesi asiakkaan näkökulman sivustosi suunnitteluun sen sijaan, että vain arvailet yrityksesi sisäisestä näkökulmasta, millainen sivustosi pitäisi olla.

Saat yrityksesi asiakkaan näkökulman sivustosi suunnitteluun sen sijaan, että vain arvailet yrityksesi, millainen sivustosi pitäisi olla.

Sisällöntuotanto


Tuotamme avainsana-analyysiin ja ehdotettuun sivustorakenteeseen perustuvat sivustolle olennaiset sisältötekstit hakukoneoptimointi ja tilaajan liiketoiminta huomioiden. Sisältö pitää kirjoittaa ensisijaisesti ihmiselle, mutta myös hakukonerobotit pitää huomioida.

Saamasi hyöty: Saat ammattilaisen tuottamat sisältötekstit, jotka paitsi edistävät sivustosi löydettävyyttä myös vetoavat oikealla tavalla siihen tärkeimpään henkilöön eli potentiaaliseen asiakkaaseesi. Sinun sivustosi antaa vastauksen asiakkaan hakukoneelle esittämään kysymykseen.

Tulosten raportointi ja seuranta


Seuraamme muutosten vaikutusta sivustoon julkaisun jälkeen ja toimitamme tilaajalle raportit kävijämääristä ja raportit sivuston sijoituksista Googlessa. Sivuston seurannalla huolehdimme, että sivusto pysyy hyvässä kunnossa ja sivuston ongelmat voidaan ratkaista välittömästi. Lisäksi voimme seurannasta saatujen tietojen avulla viedä hakukoneoptimointia pitemmälle ja kehittää sivustoa siten, että tulokset paranevat entisestään.

Saamasi hyöty: Näet konkreettiset tulokset, jotka olet palvelumme avulla saavuttanut. Sivustosi pysyy hyvässä kunnossa ja voimme parantaa saavutettuja tuloksia jatkuvasti.

Yllä olevaan ei hakukoneoptimointia puhelimessa myyvä yritys pysty. Mitä luulet, kiinnostaako puhelinmyyjää oikeasti tutustua juuri sinun yrityksesi liiketoimintaan syvällisesti? Puhelimessa tuskin saat edes selville, mitä puhelinmyyjän tarjoama hakukoneoptimoinnin palvelu sisältää. Jos kiinnostuit tai haluat kuulla lisää siitä, miten voimme edistää näkyvyyttäsi hakukoneissa,ota yhteyttä!

Johannes Kuutsa
Toimitusjohtaja
Viestintätoimisto St. Hurmos Oy

Jaa tällasta?